muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Font qualifica d'èxit l'ús de falcons per eliminar els estornells a Palma

Aquests ocells de presa tenen el niu al campanar de la Catedral

La Conselleria de Medio Ambiente ha qualificat d'«èxit» el programa de control de les poblacions d'estornells i coloms al casc urbà de Palma amb la ubicació de cinc falcons en un niu artificial situat al campanar de la Catedral.

Medi Ambient informa en un comunicat que va iniciar aquest projecte en col·laboració amb el Bisbat de Mallorca la passada primavera. La Conselleria va contractar un equip d'especialistes de l'empresa Falcó Control que van capturar cinc cries de falcó en nius situats en diferents punts de l'Illa per traslladar-los al campanar de la Catedral.

Els falconers van alimentar les cries sense que existís un contacte directe per estimular el seu desenvolupament natural. Medi Ambient explica que «els falcons s'han adaptat molt bé al nou hàbitat i s'han acostumat a caçar a la ciutat i les rodalies, sense allunyar-se amb prou feines del casc urbà».

La Conselleria afegeix que és habitual veure per la tarda les aus de presa caçar els estornells que s'apropen a Palma. «Aquesta setmana passada -afegeix el comunicat-, un dels falcons va ser localitzat a l'aeroport, on va poder ser capturat temporalment per completar el seu anellament i verificar el seu estat físic, que és òptim».

L'au va ser posada una altra vegada en llibertat pel conseller de Medi Ambient, Jaume Font. El Govern explica que projectes similars a aquest s'han dut a terme a Barcelona i Girona, on els falcons han començat a criar a campanars d'esglésies i en altres edificis alts. Els experts esperen que la cria espontània s'iniciï a Palma l'any que ve o durant el 2007.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris