muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Les escoles de Balears són a la coa de l'Estat en dotació informàtica

Destaquen per l'elevat nombre d'alumnes per cada ordinador

Els centres escolars de les Balears són a la coa de l'Estat en relació al nombre d'ordinadors per alumne, segons les darreres dades del Ministeri d'Educació corresponents al curs 2002-2003.

Mentre que en el conjunt de l'Estat, escoles i instituts tenen un ordinador per cada 15'7 alumnes matriculats, a la nostra Comunitat, la proporció se situa en quasi 20 (19'6) alumnes per processador, una ràtio tan sols superada a les Illes Canàries, Ceuta i Melilla.

La situació és més greu als centres privats (22 alumnes per màquina) que als públics, on hi ha un processador per cada 18'4 matriculats. No obstant això, quan es comptabilitzen els centres amb connexió a internet, la posició de les Balears millora. En el conjunt, el 96'9% dels centres disposa d'aquest servei, i a les Illes el percentatge (98%) supera la mitjana).

La nostra comunitat destaca així mateix pels relativament pocs ordinadors que els centres destinen a la docència o a l'ús directe dels alumnes. La taxa mitjana en el territori espanyol representa un 72'8 i a les Balears sols arriba al 70'8 per cent.

La modernitat dels aparells utilitzats queda també molt enfora del que seria desitjable. Als centres espanyols la proporció d'ordinadors amb processadors Pentiun IV o superior és del 18'4%. Les escoles de les Balears queden set punts per davall d'aquesta proporció.

En canvi, en el tipus de connexió a Internet, els col·legis es caracteritzen per ser aquells on més connexions d'alta velocitat hi ha, un 72'5% davant el 45'9 de mitjana a la resta de comunitats autònomes.

Així, doncs, dins el conjunt de dotacions de noves tecnologies de la informació i de la comunicació, les escoles i els instituts de les Illes Balears, es caracteritzarien per la seva aparent bona dotació per al treball en la xarxa de xarxes i, en canvi, per la manca de maquinària, que, a més, acusa un elevat nivell d'obsolescència.

En els darrers mesos, el Ministeri d'Educació ha destinat algunes partides a subsanar el dèficit, però Delegació del Govern no ha pogut realitzar-ne una quantificació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris