muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

113.500 euros per a medicaments solidaris

Els països subdesenvolupats i les crisis humanitàries han centrat la feina d'Apotecaris Solidaris

Com cada any des de la seva posada en marxa, Apotecaris Solidaris presenta una memòria d'activitats i la del 2005, sens dubte, ha estat marcada pels desastres naturals que han provocat una de les majors crisis humanitàries dels darrers anys.

Els responsables de l'entitat recorden que, malauradament, el fet que incrementin la seva activitat implica que són més necessaris ja que les desigualtats entre el món desenvolupat i el subdesenvolupat «augmenten exponencialment».

Apotecaris Solidaris du a terme principalment dues funcions. La primera, la humanitària, consisteix en l'enviament continu de medicaments essencials als països més necessitats i en la realització de projectes de cooperació que permetin millorar la qualitat de vida de les persones que viuen als esmentats països.

La segona tasca fonamental de l'entitat consisteix en la recollida dels contenidors de xeringues del programa d'intercanvi de xeringues que finança el Govern balear des de fa més de quatre anys.

Però sens dubte, pel que destaca Apotecaris és pels importans projectes que ha duit a terme l'any 2005, com ara el Pla d'emergència. Aquest pla consisteix en una dotació de medicaments de primera necessitat a les vícitmes afectades per una situació d'emergència. Així, s'han fet enviaments de medicaments i material sanitari a zones on la gent ha patit una catàstrofe natural o un conflicte bèl·lic.

I el 2005 ha estat un any marcat pels desastres naturals: el tsunami que devastà el sud-est asiàtic; l'huracà Katrina, que produí greus inundacions a Nova Orleans; el terratrèmol de Paquistan i la tempesta tropical Stan a Guatemala. A tots els països s'ha enviat ajuda humanitària a través de kits d'emergència, la qual ha estat distribuïda per diferents grups locals fiables.

Els principals enviaments de medicaments d'aquest projecte en el període 2004-2005 han estat al Sàhara, Equador, Afganistan, Argentina, Palestina, Iran, Marroc, Haití, República Dominicana i Sidest asiàtic. Per una altra banda, Apotecaris Solidaris obrí una nova línea d'actuació dirigida a l'elaboració in situ de medicaments de primera necessitat, concretament a Ghana i Burundi.

A més a més, s'ha duit a terme un programa d'enfortiment a través de fruites per evitar les anèmies entre la població infantil de l'illa de Cuba i s'ha enviat llet infantil i medicaments a la Fundació Campaner a Diffa (Níger).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris