algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El nombre de centres d'estètica s'ha duplicat els dos últims anys a Balears

Salut recorda que tan sols als hospitals es poden fer intervencions

El nombre de centres o consultoris que ofereixen tractament assistencial de medicina estètica o cosmètica a les Illes Balears s'ha incrementat de manera molt considerable els dos darrers anys.

De fet, en el registre de Centres, Establiments i Serveis Sanitaris de la direcció general d'Acreditació i Avaluació de la Conselleria de Salut, l'any 2003 tan sols hi havia 11 centres d'aquests tipus, mentre que en aquests moments ja són 26.

Dels 26 centres que disposen d'autorització de funcionament, 23 estan ubicats a Mallorca, dos a Menorca i un a Eivissa. Entre aquests centres registrats oficialment a la Direcció General n'hi ha que es dediquen exclusivament a aquest tipus de medicina, altres són clíniques generals que disposen d'aquest tipus de tractament dins la seva cartera de serveis i també hi ha consultes de metges.

Per evitar instrusisme o que alguns centres treballin de manera irregular, la Conselleria ha desplegat una important tasca d'inspecció que ha provocat una regularització del sector. De fet, la primera campanya d'Inspeccions en aquests tipus de centres es va dur a terme fa dos anys, en el 2003, per indicació del Denfensor del Poble, que va recomanar que es realitzàs un control rigorós.

A les Balears es varen inspeccionar tant els centres que estaven en funcionament sense haver formalitzat la seva inscripció en el Registre de Centres, Establiments i Serveis Sanitaris com tots els que s'anunciaven en premsa sense tenir cap tipus d'autorització per desenvolupar aquesta pràctica.

Amb la constant tasca dels inspectors s'ha aconseguit una progressiva regularització del sector, encara que continua en el punt de mira de les associacions de consumidors, per les contínues denúncies que el sector genera. Salut vol deixar clar que tan sols es poden fer intervencions en clíniques autoritzades i per metges qualificats per a la pràctica de la medicina estètica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris