nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

L'esbucament de l'escola S'Alzinar obliga a traslladar 150 nins al poliesportiu

Les obres de l'edifici que acull els alumnes d'educació infantil s'iniciaran demà

80676

El col·legi S'Alzinar es va construir fa 30 anys. L'estat ruïnós ha obligat a fer una important reforma.

Les obres d'esbucament de part del col·legi de S'Alzinar de Capdepera, que acull el mòdul d'educació infantil, s'iniciaran demà. Un total de 150 nins es traslladaran el proper dia 9 de gener al poliesportiu de Capdepera, a les aules que ha habilitat l'Ajuntament de la localitat mentre duri la reforma.

El ruïnós estat de l'edifici construït sobre terreny argilós ha obligat a dur endavant una ambiciosa reforma. L'objectiu és que quan es reemprenguin les classes, passat les festes de Nadal, la demolició de la part vella hagi quedat finalitzada per evitar que els alumnes hagin de compartir les aules amb els renous de l'enderrocament.

Així ho va explicar el regidor d'Educació, Mateu Melis. «La Sala ha fet un esforç molt important perquè les obres no molestin els alumnes. Per això hem fet sis aules amb una inversió de 120.000 euros per a educació infantil».

Melis afegí que «tot i que són aules provisionals, s'adapten perfectament a la normativa. Intentam que el canvi sigui el menys traumàtic possible. Els petits estudiaran en bones condicions». L'escola està separada en dos immobles.El mòdul destinat a l'educació infantil serà enderrocat i fet de bell nou, mentre que l'altre edifici que acull primària serà objecte d'una reforma integral. Es tracta d'un projecte ambiciós que canviarà totalment la fisonomia de l'edifici. Les obres tendran una durada aproximada de 12 mesos. L'edil d'Educació comentà que «es renovarà la infraestructura de clavegueram, es redistribuiran les aules i s'eliminaran les barreres arquitectòniques. En el 2007 tindrem una nova escola».

Actualment, al col·legi S'Alzinar estudien un total de 370 nins d'infantil i primària. Els pares han manifestat la seva preocupació per el canvi, sobretot pel tema del menjador, el qual es troba a l'edifici d'infantil. La Sala ha garantit que el menjar es portarà fet des de l'escola S'Auba de Cala Rajada tant a s'Alzinar com al polisportiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris