muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

La Sala exigeix a Madrid que executi la compromesa reforma del Quarter

L'edifici de la Guàrdia Civil té tots els permisos municipals d'obres

L'equip de govern de l'Ajuntament de Felanitx ha enviat dues cartes, una dirigida al Delegat del Govern de les Illes Balears, Ramon Socias, i una a la direcció general de la Guàrdia Civil, per tal de demanar en quin punt es troba la reforma que s'ha de dur a terme a l'edifici quarter de la Guàrdia Civil de Felanitx.

Des de l'Ajuntament afirmen tenir el compromís de la direcció general de la Benemèrita per dur a terme aquesta nova construcció, i la Sala assegura haver concedit totes les llicències corresponents. La llicència d'obres es concedí el 16 de juny del 2004, i la llicència d'esbucament el 19 de gener d'aquest any.

Aquest edifici disposa d'un projecte de reforma valorat en 1,5 milions d'euros. L'edifici amenaça ruïna i ja fa anys que el Cos de Seguretat no l'empra.

El PP de Felanitx arribà a un acord amb Madrid per restaurar l'edifici, quan a Madrid també governava el Partit Popular, però ara sembla que les coses s'han refredat; per aquest motiu la batlessa, Catalina Soler, ha enviat aquestes cartes en les quals assenyala que «en qüestió de dies s'aprovaran els pressuposts generals de l'Estat per al 2006, i que en aquest ajuntament no es té cap notícia de l'assumpte». El projecte, que respectarà l'estructura actual, inclou vuit habitatges per a famílies dels agents de 84 metres quadrats útils cada una i tres dormitoris per a guàrdies fadrins en la segona i en la tercera plantes. Al semisoterrani hi haurà una zona àmplia d'aparcaments per als vehicles de patrulla.

A la planta baixa s'ha previst habilitar-hi una zona per a detinguts, un magatzem, vestidors, un punt d'atenció per a dones maltractades i les oficines dels guàrdies. L'edifici ara existent s'haurà de tomar tot, ja que es troba en molt mal estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris