muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

La major part de la plantilla de la Policia Local no viu al municipi

Tomeu Mir, Tomeu Socies i Xisco Company deixen l'uniforme

M.M.Sa Pobla.
Tomeu Mir Serra, Tomeu Socies i Xisco Company deixaran l'uniforme a mitjans del 2006 després d'haver fet 30 anys de feina als carrers de sa Pobla. Una circumstància que provocarà que la plantilla de la Policia Local, integrada per 19 policies, estigui formada majoritàriament per gent de fora del poble.

Cal destacar, però, que Tomeu Mir, Tomeu Socies i Xisco Company no deixen definitivament la plantilla, sinó que passen al que es coneix com a segona activitat. És a dir es dedicaran exclusivament a tasques administratives que no requereixen passejar pel carrer.

Amb l'arribada d'aquesta espècie de prejubilació, tots tres recorden amb nostàlgia el moment en què es feren policies i es plantegen mig seriosament, mig en broma escriure un llibre conjunt. «Quan vam entrar de policies ser pobler era un requisit», diuen, convençuts que ser del poble és una gran ajuda per a la seva feina.

Les anècdotes que acumulen de la seva trajectòria laboral són abundants. Algunes inclouen moments de risc. «Nosaltres vam haver de controlar la banda dels Dinamiteros, un grup de delinqüents organitzats que explotaven caixes fortes de cooperatives per la zona. Ho férem amb l'ajuda d'un ca, Roco», explica Socies.

Company és el més reivindicatiu dels tres. «Quan aquests començaren -diu, referint-se als seus dos companys- tenien problemes amb les seves dones per haver de fer feina en diumenge i els vespres. Jo, en canvi, sóc un animal nocturn», diu.

Tots tres recorden que la bicicleta portada de casa era l'única eina de la qual disposaven per fer feina llavors. Tot i així, coincideixen que el que ha canviat més ha estat la gent i els tipus de problemes als quals s'enfronten. «La gent d'ara va molt estressada i has de tenir molta paciència i mà esquerra per dedicar-te en això. Abans tothom feia cas del que deia un policia, avui és diferent», diu Tomeu Socies.

Els gats, les bregues familiars i escassos robatoris -perquè abans gairebé no hi havia lladres i tothom deixava la porta de casa oberta, recorden- eren les seves principals funcions, no fa més de 10 anys. Avui, en canvi, han de posar ordre al trànsit, ajudar els immigrants i sovint posar ordre en algun accident de trànsit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris