muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Tots els partits exigeixen al Govern el control de qualitat del 'tot inclòs'

Reclamen la intensificació de les inspeccions per evitar la pèrdua de prestigi

76882

L'any es tanca amb 168 establiments que han incorporat l'oferta del «tot inclòs» a les Illes Balears.

Tots els partits polítics exigeixen al Govern que intensifiqui les seves funcions de vigilància i exerceixi un control rigorós de la qualitat d'aquells establiments que ofereixin el «tot inclòs».

El PSIB, UM, el PSM i EU-EV coincideixen a demanar a la Conselleria de Turisme que incrementi les inspeccions. A més, consideraren que ja ho hauria d'haver fet, com aconsellen les conclusions de l'informe emès dijous per la Comissió d'Experts.

El secretari general del PSIB, Francesc Antich, acusà el Govern d'afavorir-ne només uns pocs si es planteja no regular el «tot inclòs», a pesar de les repercussions negatives que té sobre determinades branques de l'activitat.

Per la seva banda, la diputada socialista Isabel Oliver qualificà de poc seriós el dictamen de la Comissió d'Experts, i assenyalà que «no pot ser parlar dos anys per arribar després a la conclusió que no s'hi ha de fer res». També recordaren que fou el president mateix, Jaume Matas, qui anuncià una llei per a aquesta pràctica durant una important fira turística.

El PSM apostà amb fermesa per la regulació, a través de mesures concretes que evitin l'expansió de la modalitat i «els efectes greus i perjudicials que provoca». Gabriel Vicens, secretari general dels nacionalistes, considerà «inadmissible» que aquest tipus d'oferta s'hagi estès tant, davant la passivitat i la despreocupació de l'Executiu. Així, demanà una normativa eficaç de bones pràctiques.

A parer d'EU, la intervenció de l'Administració en el control de la qualitat del «tot inclòs» resulta imprescindible. D'aquesta manera, consideraren que un nivell de servei alt en frenaria la proliferació.

Segons el responsable insular de Turisme, Francesc Buils, el «tot inclòs» no és un problema dels hotelers, sinó l'efecte de la demanda. Així, afirmà que allò més important és atreure una altra classe de turista, de més qualitat, i que en aquest sentit la promoció és bàsica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris