algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Matas desitja que el 2006 sigui l'any del «seny» i els acords per a Balears

El president demana que s'aparquin els interessos partidistes

El president balear, Jaume Matas, aprofità el tradicional brindis de Nadal -que tingué lloc ahir, després de la roda de premsa del Consell de Govern- per desitjar que el 2006 sigui l'any del «seny» i d'acords polítics i socials que beneficiïn les Balears.

Acompanyat pel portaveu de l'Executiu, Joan Flaquer, i per la vicepresidenta, Rosa Estaràs, i en presència d'una nombrosa representació dels mitjans de comunicació i de la societat civil en general, Matas instà a anteposar els interessos comuns dels ciutadans de les Illes a les polítiques partidistes.

Abans, el president havia demanat disculpes als mitjans per «les errades que s'hagin pogut cometre». D'altra banda, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Flaquer es referí a diferents qüestions d'actualitat.

Sobre la llei d'atenció de persones dependents, l'avantprojecte de la qual fou aprovat ahir mateix pel Consell de Ministres, el portaveu del Consolat assegurà que l'Executiu està disposat a estudiar la proposta de Madrid, segons la qual les administracions autonòmica i central han de sufragar els costs de la futura normativa al 50 per cent.

En aquest sentit, Flaquer manifestà que el Govern Matas «ha demostrat una gran sensibilitat en temes socials». En relació amb el pressupost general de l'Estat, el portaveu lamentà que Francesc Antich, secretari general del PSIB i diputat al Congrés, «no hagi estat capaç» de defensar a la Cambra Baixa les esmenes aprovades al Senat, que preveien més inversions per a les Balears.

El també conseller de Turisme afirmà que des de l'arribada del socialista José Luis Rodríguez Zapatero a la Moncloa el Govern central ha anat disminuint les aportacions a l'Arxipèlag.

Per acabar, quan se li demanà una valoració de la proposta del vicepresident econòmic, Pedro Solbes, de cedir la gestió del 50% de l'IRPF a les comunitats autònomes, Flaquer assegurà que «tot el que sigui traslladar la presa de decisions a les Illes és positiu».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris