algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Antich diu que el PP fa «demagògia» perquè mai apujà el descompte aeri

Manté que només Matas traeix Balears amb el deute i l'especulació

J.T./R.G.Palma.
L'aprovació dels pressuposts generals continua generant polèmica. El secretari general del PSIB, Francesc Antich, defensà ahir l'augment del descompte aeri -del 38% al 45%-, consignat per aquests pressuposts, i criticà que el PP no hagués fet el mateix durant els vuit anys que governà l'Estat. Segons el socialista, al PP no li interessa el descompte i només l'empra amb «demagògia» per fer electoralisme.

El diputat estatal recordà que els populars no perderen «ni dos segons» per defensar les esmenes que demanaven el 50% del descompte i 40 milions per a Son Espases; i recordà que el president Matas no parlà d'aquests assumptes en la seva reunió amb el president Zapatero.

Si els populars el titllaren de «traïdor» per haver votat en contra d'aquestes esmenes, Antich afirmà que l'únic que traeix Balears és el Govern, endeutant les arques de la Comunitat i fomentant un creixement que només beneficia «mitja dotzena» d'especuladors. A més, anuncià que els socialistes no faran res per aconseguir doblers de Madrid per l'hospital de Son Espases, perquè només respon a interessos urbanístics i «si continua així, aquest Govern un dia urbanitzarà la Seu».

El diputat contraposà l'actuació del Govern Aznar, que «no es preocupà» de les Illes, amb el de Zapatero, que ha augmentat el descompte aeri, ha finançat inversions en transport ferroviari o ha millorat el finançament sanitari amb 120 milions addicionals. Amb tot, Antich no va concretar quina serà la inversió total de l'Estat a l'Arxipèlag. Això sí, defensà el «marcat caràcter social» dels pressuposts -més de la meitat de les partides van dirigides a qüestions socials- i recordà que només el PP votà en contra dels comptes públics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris