nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Investigadors descobreixen una nova planta endèmica de Mallorca

Científics alerten sobre el perill d'extinció de la baldritja balear

Un grup d'investigadors del Laboratori de Botànica de la Universitat de les Illes Balears (UIB), encapçalats pel doctor Lleonard Llorens, ha publicat en el darrer volum de Botanical Journal of the Linnean Society la descripció d'una nova planta endèmica de Mallorca.

Segons la publicació, aquesta planta pertany al gènere Oxalis, i ha estat descoberta en dues localitats del sector nord-est de la serra de Tramuntana. La nova espècie rep el nom d'Oxalis Ferae, creix a les praderies nitròfiles situades entre els vuitanta i els 120 metres d'altitud, entre espècies com Erodium reichardii, Sibthorpia africana o Scutellaria balearica, segons informà ahir la Universitat en un comunicat.

Per altra banda, el Grup d'Ecologia de Poblacions de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (Imedea), encapçalats pel doctor Daniel Oro, ha finalitzat un treball d'investigació en el qual es determina que la baldritja balear, l'única espècie d'au originaria de Balears, es troba «en greu perill d'extinció».

L'interès del Grup d'Ecologia de Poblacions de l'Imedea per la baldritja balear va néixer no fa gaire, quan el doctor Daniel Oro fou convidat pel Ministeri de Medi Ambient per revisar eLlibre vermel de les aus de l'Estat, publicació que recull les espècies en perill d'extinció. La baldritja figurava com «insuficientment coneguda», ja que la informació que se'n tenia fins ara era poca i dispersa.

La categoria d'insuficientment coneguda despertà el temor del grup de l'Imedea, ja que no duia aparellada cap acció de conservació. «Per aquest motiu, creguérem necessari donar la volta a aquesta situació, afirmà Oro.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris