lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

La recollida de trastos vells a domicili s'incrementa prop d'un 7% enguany

Emaya valora el grau de conscienciació dels ciutadans en aquest tema

De gener a novembre, la recollida de trastos vells a domicili s'ha incrementat un 6,7% respecte del 2004. En total, s'han realitzat un total de 56.533 serveis i s'han retirat 1.073 tones de deixalles domèstiques.

La tinent de batle de Medi Ambient i presidenta de l'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram (Emaya), Catalina Terrassa, destacà l'«alt grau de conscienciació ciutadana, que ha permès un any més superar les xifres de campanyes anteriors». Terrassa assenyalà també la millora d'alguns serveis, com és el d'atenció telefònica, amb horaris d'horabaixa. Tot i això, «resta molta feina per fer i també canviar molts d'hàbits d'escassa sostenibilitat».

Quant a l'activitat del servei de recollida de trastos a domicili d'Emaya, la majoria de mesos es mantenen al voltant dels 5.000 serveis, llevat de juliol, que fregà els sis mil. Abril i maig foren els que registraren una variació interanual substancialment superior a la resta, amb un 31,4% i un 14,2% respectivament. Pel que fa al volum de trastos retirats, durant el mes de febrer es recolliren 277 tones de deixalles domèstiques.

Catalina Terrassa admeté que, tot i l'increment dels serveis gratuïts que presta Emaya per a la retirada de trastos a domicili, «alguns ciutadans mantenen actituds que són del tot intolerables. No es poden deixar tirats en el carrer els trastos que fan nosa dins la casa». Els empleats de l'empresa municipal estan autoritzats a retirar fins a un total de tres trastos per domicili i servei.

Els mesos de gener, febrer i març van ser els més productius de l'any. Durant el primer trimestre es retiraren 479,9 tones de deixalles domèstiques, prop del 50% de les quals es recolliren de gener a novembre.

Emaya disposa de 10 camions de recollida de trastos amb un servei de dilluns a dissabte. A banda d'aquests vehicles que fan l'itinerari on se situen els contenidors, n'hi ha quatre més que només fan el servei a domicili. La majoria de telefonades són per demanar la retirada de voluminosos, principalment electrodomèstics i mobles de fusta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris