nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Les obres fetes al torrent de can Alou posen fi a les històriques inundacions

En èpoques de pluja es produïen vessaments per la inexistència d'un traçat definit

89846

Moment de la inauguració. Tots coincidiren a destacar la importància d'aquestres obres realitzades pel Govern balear.


Les obres de canalització del torrent de can Alou de Portocolom han suposat la solució definitiva del problema històric de les inundacions greus que patia el terme municipal de Felanitx en èpoques de pluja. Ara fa onzes mesos que s'iniciava la segona fase d'una actuació important que ha posat punt final a anys de preocupacions i de reivindicacions.

El director general de Recursos Hídrics del Govern balear, Joan Crespí, i la batlessa de Felanitx, Catalina Soler (PP), inauguraren ahir al matí aquesta remodelació, que ha tingut un cost aproximat de 848.000 euros. La canalització del torrent s'ha duit a terme amb motiu de la proximitat del nucli turístic de Portocolom i dels vessaments registrats per la inexistència d'un traçat definit i amb prou espai per al desguàs.

L'actuació ha estat a càrrec de l'Institut Balear de l'Aigua i del Litoral i ha suposat la intervenció en 700 metres de la llera. «La canalització s'ha efectuat en dos trams. Un tenia el traçat ben definit, mentre que a l'altre s'hi ha hagut de treballar en aquest sentit perquè no quedava gaire clar. Aquestes obres representen una solució definitiva del problema que històricament s'ha repetit en aquesta zona», afirmà Crespí. D'aquesta manera, recordà les inundacions greus que es produïren per setembre de l'any 1989, en les quals es registraren desgràcies personals.

Per la seva banda, la batlessa agraí la inversió del Govern i la rapidesa amb què s'han desenvolupat les obres. «En una primera fase, es demoraren molt i només es tractava d'un tram de 80 metres. Tanmateix, s'han efectuat complint tots el terminis establerts i amb uns resultats magnífics. S'ha tingut molt d'esment de tots els materials».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris