algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Consell aprova la construcció d'un segon polígon al municipi

Can Peu Blanc aportarà aviat 95.000 metres quadrats de sòl industrial

La Comissió Insular d'Urbanisme donà el vistiplau ahir a la construcció del polígon de can Peu Blanc, que tindrà una superfície de 95.000 m2 i es convertirà en el segon de sa Pobla, després del de can Tro.

Per aconseguir-ne l'aprovació definitiva, l'Ajuntament de sa Pobla ha hagut de corregir un seguit de deficiències. D'aquesta manera, s'ha vist obligat a fixar un perímetre de protecció de cinc metres entorn de la caseta del guardià del cementeri, un element protegit d'acord amb eCatàleg de béns immobles del municipi. Aquesta actuació ja té l'aprovació provisional del ple.

La consolidació del segon polígon de la localitat suposarà la cessió a la Sala de devers 6.000 metres quadrats industrials per a aprofitament municipal. Una superfície que el batle, Antoni Serra, pretén destinar a la creació de naus en règim de compra o de lloguer barat, perquè els joves hi puguin establir les seves empreses. «Fa uns anys ja intentàrem posar en marxa un projecte pilot de naus a sa Pobla, però no hi havia demanda. Ara, en canvi, tenim molts de joves que ens demanen llocs on poder desenvolupar les seves activitats», assenyalà.

El regidor d'Urbanisme, Joan Palou, manifestà que les obres d'aquesta zona podrien començar per Setmana Santa, si bé precisà que els terminis d'execució estan en mans dels promotors.

A més dels polígons de can Tro i de can Peu Blanc, l'equip de batlia en té projectat un altre al municipi, el de sa Sort Llarga. L'excés de sòl industrial és precisament una de les crítiques del PSM en relació amb la gestió consistorial. En aquest sentit, el regidor nacionalista Joan Fiol ha afirmat en diferents plens que la creació de la nova àrea de can Peu Blanc afavoreix els interessos particulars del director general de Recursos Hídrics del Govern, Joan Crespí, propietari d'alguns terrenys en aquesta zona de sa Pobla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris