muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La banda toca en altres pobles per afrontar un deute de 10.000 euros

Unió Musical Inquera ja ha demanat més doblers a l'àrea de Cultura

La banda municipal de música d'Inca ha realitzat enguany 40 actuacions a Inca i en altres municpis de Mallorca i Menorca per poder fer front al deute de 10.000 euros que arrossega any rere any l'escola de música Jaume Albertí. Així ho comunicaren ahir en roda de premsa els responsables de l'Associació Unió Musical Inquera, que gestiona tant la banda municipal com l'escola de música.

El director de la banda, Miquel Genestra, i el president d'Unió Musical Inquera, Joan Alomar, van dir que els doblers que reben de l'Ajuntament d'Inca gràcies a un conveni, uns 27.000 euros anuals, no són suficients i que des d'aquest curs han hagut de rebutjar alumnes que volien apuntar-se a les classes. «Enguany no hem posat propaganda perquè tenim 100 alumnes i ens és impossible, per espai i pel cost que implica, assumir més gent», digué Genestra, que afegí que han realitzat entrevistes als candidats per ademetre tan sols els que tenen un gran interès per la música.

Els responsables d'Unió Musical Inquera van dir que han parlat en diverses ocasions amb el regidor de Cultura, Bartomeu Martínez, per demanar-li una major aportació econòmica i que, de moment, la resposta ha estat bona. Tot i així, ahir explicaren que per fer front a les pèrdues enguany han hagut de tocar a les festes d'Alcúdia, Alaró, Lloseta, Llubí i es Mercadal (Menorca) per poder tapar el forat econòmic que té l'escola.

«Tenim cent alumnes i 17 professors especialitzats en les disciplines d'instruments de vent. Els costos anuals són molts i la quota mensual que paguen els alumnes és de 30 euros», puntualitzaren els responsables.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris