muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El PP rebaixa al nivell d''anècdota' l'insult de Palau a una diputada

El PSIB no vol 'remenar' la polèmica generada al debat pressupostari


El portaveu del PP balear, Miquel Ramis, va rebaixar a la categoria d'«anècdota» els insults que se sentiren ahir al Parlament, durant el debat sobre els pressuposts de la CAIB.

A la part final de la sessió, el president d'Eivissa, Pere Palau, es dirigí a la diputada socialista Carme García Querol amb l'ofensiva frase «cállate, gorda». Poc després, Miquel Rosselló (EU-EV) titllà de «mamarracho» el diputat popular Fernando Rubio.

Davant aquests fets, Ramis manifestà que «és molt trist que s'estigui tractant una cosa tan important com els pressuposts de la comunitat i ens quedem amb l'anècdota i l'insult». El portaveu lamentà que la societat balear «no compti amb una oposició seriosa i rigorosa», fet que «dificulta l'anàlisi de propostes crítiques constructives» per part dels grups polítics.

Per la seva part, els socialistes accepten les disculpes que presentà ahir mateix al ple el portaveu del grup popular, Joan Huguet. El diputat del PSIB-PSOE Francesc Quetglas explicà que la intenció dels seus companys és la de «no remenar més» l'afer. De totes maneres, la portaveu del grup socialista, Francina Armengol, considera que Palau hauria de disculpar-se personalment amb García Querol.

D'altra banda, tant Quetglas com Armengol insistiren ahir que el PSIB està estudiant «seriosament» la impugnació dels pressuposts de la CAIB per al 2006 que ahir s'aprovaren a la Cambra autonòmica. El principal partit de l'oposició considera que la llei d'acompanyament dels comptes públics «pot ser inconstitucional». Les possibles vies d'impugnació són tres: a través de 50 diputats del Congrés, de 50 senadors o del Govern central.

Quetglas recordà que la llei d'acompanyament preveu unes taxes que «no estan justificades des del punt de vista econòmic» i una normativa de creació de l'autotaxa que presenta irregularitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris