algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Asaja fa balanç del 2005 i diu que l'expectativa per al camp és dolenta

L'any que acaba ha estat pèssim per als productors de patata, tot el contrari del sector vinícola

El president d'Asaja, Biel Company, va fer balanç ahir del 2005 i, a pesar que ha percebut que «en general ha estat millor que el 2004», ha advertit que «les expectatives per al camp són dolentes». De fet, Company creu que l'encariment dels combustibles, la racionalització de les ajudes, la competència exterior, la reducció de la quota de producció de llet i el mal temps «estan deixant l'agricultura extensiva sense futur». Company detallà que «la producció de cereals s'ha mantingut, però el preu ha estat per sota de l'any passat». Quant als fruits secs, «ha estat un any bo».

D'altra banda, els productors de fruites i les verdures han millorat la seva comercialització «però també han vist incrementat els seus costs», segons Company, mentre que per als productors de patata «ha estat un dels pitjors anys a causa de les gelades». Així i tot, el president d'Asaja reconeix que «les ajudes han tapat forats». Per acabar amb els cultius, Company diu que «la collita de vi ha estat bona, però s'ha començat a notar que hi ha excedents».

Pel que fa a la ramaderia, Asaja adverteix que «el Ministeri ha incentivat l'abandonament llevant-nos 8 milions de quilos de quota lletera», tot i que els preus del vacú de carn s'han incrementat. Per contra, la patronal agrària i ramadera detecta una caiguda de la producció de xot i uns preus del porcí «molt baixos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris