nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

L'oposició titlla d'escandalosa la cessió gratuïta de 6 solars municipals al Bisbat

Volen que els 11.000 metres quadrats es destinin a habitatges, zones verdes o casals

Els grups polítics de l'oposició municipal titllaren d'«escandalosa» la cessió de sis solars municipals al Bisbat de Mallorca per a la construcció de noves esglésies en diferents barriades de Palma.

Els portaveus del PSOE, EU-EV i PSM criticaren la connivència de Cort amb l'Església, en detriment d'altres institucions, i reclamaren la utilització d'aquests 11.000 metres quadrats per a la construcció d'habitatges, escoletes o casals. Alguns, com el representant de la coalició d'esquerres i verda, Eberhard Grosske, justificà el fet dient que «es tracta de la penitència adequada del PP a la publicació de les guies d'informació sexual».

La batlessa, Catalina Cirer, defensà l'acord perquè forma part del compromís institucional amb l'Església catòlica i s'integra dins un conveni general que no només preveu la cessió solars, sinó l'ampliació dels horaris dels jardins del Bisbat i el manteniment patrimonial. A més, Cirer explicà que fa un any que es negocia aquest conveni, que es formalitzarà per gener.

Antoni Roig, del PSOE, qualificà d'«inadmissible i intolerable» la decisió de l'equip de govern del PP quan «Palma està mancada d'equipaments socioculturals». En aquest sentit, el portaveu socialista manifestà que la cessió de solars al Bisbat «no obeeix a cap necessitat prioritària de la ciutadania».

El portaveu d'EU-EV, Eberhard Grosske, assenyalà que «aquesta cessió escandalosa suposa una subvenció directa al Bisbat de Mallorca 55 vegades superior a la que s'atorga a la resta d'entitats ciutadanes de Palma per a infraestructura material i manteniment».

Pere Muñoz, portaveu del PSM, també considerà un escàndol que «Cort regali sis solars al Bisbat sense res sòlid a canvi. Palma té greus mancances de sòl per a habitatges, zones verdes, casals o escoletes». Els nacionalistes presentaran avui propostes de coses a fer per la ciutat en els sis solars.

Així mateix, el Consell de Joventut criticà el greuge comparatiu que suposa la cessió gratuïta de solars municipals al Bisbat quan hi ha joves amb «greus dificultats» per trobar pis o entitats que no disposen d'espai per a la seva tasca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris