nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Interceptada a Palma una gran partida de 'coca' destinada al consum nadalenc

La Guàrdia Civil ha detingut tres presumptes narcotraficants en un pis de Son Gotleu

104132

La partida fou exposada ahir a la Comandància. Fotos: A.S.

La Guàrdia Civil de Palma ha detingut tres presumptes narcotraficants de Son Gotleu que pretenien inundar de cocaïna aquesta barriada, Inca i Palmanova, aprofitant que el consum es dispara per aquestes dates nadalenques.

El Nadal blanc que planejava una banda de narcotraficants de Son Gotleu s'ennegrí dimecres a la nit, quan la Guàrdia Civil irrompé per sorpresa al seu pis. El 'regal' que els agents trobaren contenia set quilos de cocaïna.

L'operació Olivera, tal com la batejà la Benemèrita, va néixer el mes de novembre. Als agents arribaren comentaris sobre una parella de Son Gotleu que es dedicava al narcotràfic a gran escala.

Agustín H.M., de 26 anys, i Sonia O.M., de 27, residien en un pis del número 45 del carrer Ferrer de Pallarés. Sense que notassin res, foren seguits durant setmanes i els investigadors de l'EDOA (Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga) anaren estrenyent el cèrcol de manera progressiva. Volien agafar tots els integrants de la banda i els donaren marge per poder anar identificant-los en totes les peces de la maquinària.

Dimecres a la nit s'obrí la veda. Amb motiu de la proximitat de les dates nadalenques, l'organització havia rebut una partida de cocaïna que havia d'inundar Palmanova, Inca i Son Gotleu.

Els agents s'apostaren discretament a l'exterior de l'edifici d'aquesta última barriada palmesana i esperaren que un tercer implicat -Bartolomé G.C., de 27- sortís al carrer. S'hi abalançaren sense donar-li temps de reaccionar i li arrabassaren de les mans una bossa de plàstic que contenia 2.200 grams de cocaïna.

El compte enrere havia començat i era necessari entrar al pis abans que la parella descobrís que Bartolomé havia caigut. Els efectius antidroga se les enginyaren perquè els obrissin la porta i, amb un ordre judicial d'entrada i escorcoll, inspeccionaren la casa de manera exhaustiva, pam a pam. Amagats en un moble aparegueren 4.800 grams de cocaïna. Agustín -el presumpte cap de la xarxa- i la seva companya foren detinguts a l'instant.

A l'operació Olivera, una de les més reeixides de l'EDOA dels darrers mesos, s'han confiscat també dos vehicles utilitzats pels narcotraficants, telèfons mòbils, doblers i documentació diversa, que està sent analitzada. Hi ha més implicats que seran detinguts en les pròximes hores, per la qual cosa l'operació no està ni de bon tros tancada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris