nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Els experts veuen «innecessària» la regulació específica del tot inclòs

El Govern Matas actuarà en la línia d'aquest informe i concretarà mesures el gener

57046

El conseller de Turisme amb els vuit membres de la comissió que presentaren les seves conclusions.

ELISA DOMÈNECH.Palma.
La comissió d'experts, encarregada d'elaborar un informe sobre la conveniència o no de regular el tot inclòs, conclou que no és necessari establir una regulació específica per aquesta modalitat, tot i afirmar que el seu creixement excessiu resultaria «perjudicial» per l'economia global de les Illes.

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, no volgué afirmar que el Govern no regularia el tot inclòs fins que hagi comunicat les conclusions al Consell de Govern, però sí recordà que el compromís era seguir les recomenacions dels experts. I anuncià que es plantejarien les mesures per solucionar la problemàtica sobre el TI pel gener.

La comissió denuncia una manca de dades i anàlisis fiables, especialment referides a la demanda. Per això recomana a l'Administració la creació d'un Observatori que permeti conèixer i anticipar-se als canvis de tendències dels consumidors. També suggereix la creació d'un certificat de qualitat específic per l'oferta de tot inclòs. Finalment, els experts fan una crida a agents socials i administracions públiques perquè facin una pla estratègic sobre turisme per al futur, el qual consideren «necessari».

Just un dels nou integrants de la comissió, Christopher Langley, votà en contra de les conclusions definitives. La resta estan d'acord que la regulació implicaria una «adjectivació negativa» de la modalitat, quan no hi ha raons objectives perquè sigui així, i no consideren segur que aquesta mesura comportés una millora.

Així i tot, els experts opinen que seria un «error estratègic» que l'hoteleria fes una aposta excessiva pel tot inclòs i eliminàs l'oferta plural i variada que caracteritza Balears. A més, recomana al sector de restauració una «necessària reconversió» i que reflexioni sobre les causes que han facilitat la implantació del TI. A més, recorda als touroperadors que convertir les Illes en un «gran complex turístic» seria contrari als interessos dels ciutadans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris