algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Congrés apuja el descompte aeri al 45% i rebutja les esmenes del PP

Els populars demanaven el 50%, que Madrid preveu per al 2007

El Congrés dels diputats aprovà ahir, amb l'única oposició del PP, els pressuposts generals de l'Estat per al 2006, que inclouen un augment del descompte aeri des del 38% actual al 45%, aplicable des de l'1 de gener. En canvi, les esmenes del PP que permetrien avançar ara el descompte fins al 50%, foren rebutjades tot i haver estat aprovades abans pel Senat.

Amb l'aprovació d'ahir, els socialistes compleixen el seu compromís d'incrementar de manera gradual el descompte aeri perquè arribi al 50% l'any 2007. Al marge d'aquest punt, els pressuposts generals de l'Estat preveuen també, per primer pic, una dotació d'un milió d'euros a Balears per a inversions ferroviàries.

A més, a través d'una esmena dels socialistes, les Balears es converteixen en objectiu prioritari del programa de compra de finques al litoral, que impulsarà el Ministeri de Medi Ambient.

Pel que fa a les esmenes del PP aprovades al Senat, totes foren rebutjades pel Congrés. D'aquesta manera, la majoria votà en contra de la proposta popular que permetia al Govern balear avançar l'augment del descompte aeri fins al 50%. Almenys ERC i EU-ICV donaren suport a l'esmena popular.

La diputada estatal del PP, Maria Salom, acusà els socialistes de «trair els interessos dels ciutadans de Balears» per votar en contra d'avançar el descompte. El socialista Francesc Quetglas, en canvi, considerà «cínic» que el PP defensi ara un augment del descompte aeri quan no ho féu durant els vuit anys que governà l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris