muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Cort «regala» 11.000 metres quadrats al Bisbat per fer 6 noves esglésies a Palma

De Santos ho justifica en el caràcter 'confessional' dels membres de l'equip de govern

102252

L'equip de govern conservador de Catalina Cirer creu en la necessitat de fomentar les relacions amb el Bisbat de Mallorca.

L'Ajuntament de Palma ha decidit «regalar» sis solars al Bisbat de Mallorca per a la construcció de noves esglésies a diferents barriades de la ciutat. La cessió gratuïta d'aquests terrenys supera àmpliament els 11.000 metres quadrats de superfície i el seu valor cadastral és de devers 4 milions d'euros.

El tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, fou l'encarregat d'anunciar la iniciativa que es formalitzarà amb un conveni que han de signar el gener la batlessa, Catalina Cirer, i el bisbe de Mallorca, Jesús Murgui. De Santos justificà el fet en el caràcter «confessional» dels membres de l'equip de govern conservador de Cirer.

Així, el responsable municipal explicà que «l'equip de govern representa una determinada ideologia i pensam que hi ha d'haver una bona relació entre Cort i l'Església. La cessió té una especial transcendència per aquells que creim».

Els sis solars que se cedeixen s'ubiquen a Son Güells (3.665 metres quadrats), devora l'Estadi Balear, a Son Dameto (2.160), a Son Peretó (1.000), a Son Ferragut (2.500) i a Son Puigdorfila Sud, devora la Teulera. Aquest darrer es troba pendent d'adquisició per part de l'Ajuntament.

A canvi, el Bisbat en cedeix dos, un que s'ubica al carrer Capità Salom i és la reversió al municipi d'una donació anterior. L'altre es troba a Son Oliva i junt amb l'anterior sumen 3.500 metres quadrats, amb un valor cadastral d'1'6 milions d'euros.

Les sis noves esglésies parroquials que sorgiran d'aquest conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Palma i el Bisbat de Mallorca foren justificades per De Santos en la necessitat de dotar d'oferta social i assistenciària diverses barriades del municipi palmesà.

En aquest sentit, l'esborrany de conveni aprovat ahir manifesta que «és d'interès conjunt promoure actuacions en aquests immobles que redundin en benefici dels interessos públics que presideixen ambdues institucions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris