algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

PP i UM aproven els pressuposts en un ple que acaba amb crispació i insults

El president d'Eivissa (PP) diu «gorda» a una diputada del PSOE que està embarassada

J.T./R.G.Palma.
Després de 27 hores de debat, el Parlament balear aprovà ahir els pressuposts de la Comunitat autònoma per al 2006, dotats amb 2.713 milions d'euros. Quan tot semblava dat i beneït i durant la discussió del pressupost la darrera Conselleria, la d'Immigració, la temperatura de l'hemicicle pujà de manera sobtada, s'incrementà la tensió i, fins i tot, se sentiren insults.

Tot començà quan la consellera d'Immigració, Encarna Pastor, acusà l'oposició de rebutjar els immigrants -«a vostès no els agrada la immigració», digué-, fet que indignà els escons de l'esquerra. El diputat d'EU-EV, Miquel Rosselló, pujà a la tribuna per demanar-li explicacions mentre elevava el to.

Enmig de les protestes i els crits creuats d'uns i altres es va sentir de manera diàfana un rotund «callaté gorda». L'insult provenia del president d'Eivissa, Pere Palau (PP), i presumiblement anava dirigit a la socialista Carme Garcia Querol qui, per cert, està embarassada.

L'ambient s'enrarí per moments. Els socialistes demanaren empara al president del Parlament i que el diputat del PP retiràs les expressions injurioses. Palau assegurà que havia dit «sorda» però això encara crispà més els socialistes, que acordaren abandonar el ple. Tan sols amb la intervenció del portaveu popular, Joan Huguet, el qual va demanar disculpes, es va tornar a reconduir la situació.

A la fi, es pogueren aprovar els comptes amb els vots a favor de PP i UM i el rebuig de l'esquerra. Només 9 de les 803 esmenes presentades al ple per l'oposició, foren acceptades. Amb aquestes esmenes, els pressuposts preveuran un pla de lluita contra el fracàs escolar o una partida per comprar finques en espais protegits, entre altres.

Una vegada acabada la sessió, el popular Fernando Rubio assegurà que el mateix Rosselló l'havia titllat de «mamarracho» i de «niñato». Crispacions a part, els pressuposts neixen amb l'amenaça d'impugnació del PSOE, que podria emprar el Govern central per portar al Tribunal Constitucional una Llei d'acompanyament que troba il·legal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris