muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

La patronal estatal dels rent a car vol denunciar l'autotaxa a la UE

La balear Baleval diu que «mai» s'aplicarà perquè mancarà el consens

J.T./E.P.Palma.
L'aprovació al Parlament de l'autotaxa, l'impost que gravarà els vehicles de lloguer, ha tornat a activar les protestes del sector que han acompanyat el tribut des del seu naixement. La Federació Nacional Empresarial de Lloguer de Vehicles (Feneval) va alçar ahir el to de les seves crítiques i va anunciar que estudia la possibilitat de denunciar l'impost davant la UE perquè «trencaria i contravendria» la lliure circulació de persones i béns.

La portaveu de la patronal estatal, Esperanza Viola, considerà l'autotaxa com un «peatge» i anuncià que recorrerà a totes les institucions estatals i comunitàries per impedir-ne l'aplicació, perquè l'impost manté els mateixos elements d'oposició que el primer dia.

Segons la federació, darrere de l'impost hi ha «obscurs i il·lògics» objectius del Govern i, a més de tenir un «gran impacte» sobre el turisme, podria fer perdre un 35% de la facturació final dels rent a car. La portaveu considerà una «fal·làcia» els efectes positius destacats pel Govern i va advertir que l'esmena introduïda pel PP perquè no s'apliqui fins que no s'hagi consensuat amb el sector pot suposar, de fet, la desaparició prematura del tribut.

En la mateixa línia, la patronal de les empreses de lloguer de vehicles de Balears, Baleval, una de les dues de l'Arxipèlag, descartà ahir que s'arribi a aplicar «mai» l'impost perquè no s'aconseguirà el consens necessari. El president de Baleval, Ramon Pujol, recordà que el sector i el Govern es comprometeren a no aplicar el tribut de manera immediata perquè ja s'havien publicitat les tarifes per a 2006.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris