nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

La UIB excusa Mesquida amb el projecte de Barceló a la catedral

En confirma la destitució, però no considera provada cap acusació

B.P./J.N.Palma.
La Universitat ha excusat les presumptes irregularitats laborals de Biel Mesquida, que fa poc fou destituït com a director d'Edicions de la UIB, en la seva dedicació al projecte que Miquel Barceló realitza a la Seu.

Les conclusions de la investigació duita a terme pel gerent de la UIB estableixen que «les absències i viatges que no responien a necessitats del Servei de Publicacions» corresponien «a tasques que tenia encomanades», segons «l'informe de la vicerectora doctora Gambús i les actes aportades per la Fundació Art a la Seu».

Mesquida és membre d'una comissió de seguiment tècnico-artística de la Fundació que no té cap capacitat executiva i que s'ha reunit tres vegades a la UIB durant 2005. Amb aquesta conclusió la UIB descarta l'acusació de suposada malversació de cabals públics, que es desprenia dels viatges i absències no justificats.

En relació al «suposat incompliment sistemàtic i dolós de llurs obligacions laborals», la Universitat el descarta ja que l'anàlisi dels controls horaris dels quatre implicats no presenta coincidències que superin el 5%. S'havia dit que una persona fitxava per Mesquida i, segons l'informe, tan sols ho hauria pogut fer en aquest percentatge d'ocasions.

Finalment, sobre Biel Mesquida requeia l'acusació de «manca de disciplina en el treball i d'assetjament psicològic en el lloc de feina. La UIB ha arribat a la conclusió que tan sols «hi ha hagut males relacions i algun enfrontament entre el personal del servei».

La UIB no considera que hagi d'obrir cap expedient ara a la persona que instà la investigació sobre el «cas Mesquida». De fet, la dimissió de Jaume Rosselló com a director del Servei de Publicacions i les seves denúncies precipitaren una remodelació que s'ha saldat amb la destitució de Mesquida i de dues persones més que li feien costat.

Ara, Mesquida i els dos funcionaris treballen en departaments separats de la universitat. L'escriptor serà recol·locat al vicerectorat de Projecció Cultural, sota la responsabilitat de la doctora Francisca Lladó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris