algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El desdoblament de la carretera de Manacor ja ha arribat a Montuïri

El nou tram, de set quilòmetres des d'Algaida, ha costat 25 milions d'euros

61750

Dos carrils per banda donaran fluïdesa a la via.

J.S./J.M.S. Montuïri.
La posada en marxa del segon tram, de set quilòmetres, del desdoblament de la carretera de Manacor fins a Montuïri, ha duit les obres fins al seu equador. A hores d'ara, amb la inauguració d'aquest tram que va d'Algaida a Montuïri, s'ha posat en marxa la meitat del trajecte total. Pel que fa a l'arribada a Manacor, ja se n'ha executat un 65 per cent ja que s'estan fent obres a diferents punts de la carretera.

A l'acte d'inauguració eren presents diversos consellers del Consell de Mallorca, encapçalats pel vicepresident, Miquel Nadal, davant l'absència de Maria Antònia Munar. Així, hi assistiren Antoni Pascual, Miquel Àngel Flaquer, Dolça Mulet, Miquel Riera i el mateix director insular, Gonzalo Aguiar. També hi eren presents els batles de Montuïri, Gabriel Matas, així com els de Sant Joan, Vilafranca i Porreres, i representants dels Ajuntaments d'Algaida, Sant Llorenç i Artà.

El primer en agafar el torn de paraula fou Gonzalo Aguiar, director insular de Carreteres, qui destacà que «amb la posada en marxa d'aquest tram s'eliminen les zones de conflicte de la carretera i, per tant, no té perquè haver-hi accidents». També destacà que «més que destrossar l'entorn l'hem integrat. Aquesta carretera, més que un impacte negatiu, causa un impacte positiu».

Gabriel Matas, batle de Montuïri, assenyalà la importància d'aquesta via per a la gent de Montuïri i volgué felicitar el Consell de Mallorca per l'obra.

Antoni Pasqual, conseller insular d'Obres Públiques, assenyalà la importància de l'obra no sols per Montuïri, sinó també per Mallorca, i va dir que «aquesta és una obra que s'ha fet pensant en les persones, la unió d'empreses que fan aquesta obra la fan amb sentiment».

Finalment, Miquel Nadal inicià el seu parlament disculpant l'assistència de la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar. Pel que fa a la carretera, assenyalà que «era un dels objectius d'aquesta legislatura». Afegí que «aquesta carretera és un gran exemple d'integració en el territori».

Aquest tram, que fou inaugurat ahir a la rotonda d'entrada a Montuïri, té una longitud de set quilòmetres, els quals han tingut un cost de 25 milions d'euros. A més dels nous carrils, dos en cada sentit, cal destacar un altre carril de serveis per banda que conformen 10 quilòmetres i que seran utilitzats pels veïns i pagesos de la zona, la qual cosa evitarà d'aquesta manera la seva circulació per la carretera principal. En aquest tram, també hi ha un enllaç inferior per aquests usuaris, situat a l'altura de Malesherbes, devora del camí vell de Porreres, on s'ha habilitat un pas superior per facilitar un canvi de sentit. Aquests set quilòmetres acaben amb la rotonda ubicada a l'entrada de Montuïri.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris