nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El GOB diu que el projecte de la Marina «destrossarà» 450.000 m2

El PSM demanarà en el Consell que no s'afecti la zona humida

El grup ecologista GOB criticà ahir amb duresa el Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de la Marina de Magaluf, aprovat dimarts passat per l'Ajuntament de Calvià, perquè considera que el projecte d'urbanització previst implicarà «destrossar» 450.000 metres quadrats i construir 3.000 places turístiques i residencials, a més de centres comercials i d'oci.

Els ecologistes opinen que «està més que clar que Calvià no necessita més places hoteleres ni molt manco més urbanitzacions, sigui a la costa sigui a l'interior» i recorden que els terrenys afectats són una zona humida on viuen «espècies endèmiques úniques en el món, les quals podrien desaparèixer».

Des del GOB es considera que aquest projecte és un dels «punts negres» del Pla General d'Ordenació Urbana de Calvià, que l'Ajuntament va projectar per primera vegada l'any 1988 de manera «faraònica», «amb un port esportiu i una macrourbanització». Per això, critiquen que en aquest sentit «el Consistori de Carlos Delgado segueix el mateix camí del de Nàjera».

El PSM també mostrà ahir oposició al projecte d'urbanització de la Marina de Magaluf i anuncià que «demanarem al Consell que com a mínim es reconsideri la magnitud de l'espai afectat, perquè es procuri salvar la zona humida», segons digué el portaveu a la institució, Antoni Alorda, qui troba que el «ressorgiment de projectes com el de la Marina demostra que el Pla Territorial no compleix el seu objectiu».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris