algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Palma i Llucmajor presenten propostes definitives per remodelar Platja de Palma

Un equip d'enginyers fa una segona valoració de la inversió, que es calculà en 1.000 milions

Els ajuntaments de Palma i Llucmajor han presentat novament les seves propostes per al pla de reforma integral de la Platja de Palma, que es mantenen en la línia de les que ja es plantejaren quan es constituí fa un any el consorci que gestiona el projecte.

Clara del Moral, gerent del consorci, ha encarregat una quantificació de totes aquestes actuacions a enginyers externs per, una vegada realitzada, presentar-la a la Secretaria d'Estat de Turisme. En la primera estimació es calculà que eren necessàries inversions per valor de mil milions d'euros.

Després de Nadal està prevista una reunió del consorci, en el qual estan integrades les cinc administracions competents: el Govern central, l'autonòmic, el Consell de Mallorca i els dos ajuntaments.

A partir d'aquí es discutirà dins la Junta Rectora la possibilitat de convertir l'ens en un consorci urbanístic, capaç de generar recursos suficients per pagar les obres, tal com vol que sigui Madrid. Això implicaria la cessió de les competències urbanístiques dels municipis afectats i l'adscripció a l'ens de tots els solars de titularitat municipal.

Les propostes dels dos ajuntaments implicats en la remodelació passen per la dotació d'infraestructures i d'accessos, millora de la trama urbana, construcció d'equipaments esportius com camps de golf i de futbol, millora del transport fent entre d'altres un tramvia, passeigs de vianants, una gestió mediambiental, la remodelació del torrent dels Jueus i un bulevard en segona línia, entre d'altres. El projecte també preveu l'esponjament a través de l'intercanvi de places sense concretar-ne la xifra.

L'execució del Pla està prevista per entre deu i quinze anys. Es considera com un projecte ambiciós, que coordina esforços entre el setcor públic i privat. Una reforma integral turística que si es du finalment a terme a la Platja de Palma, com sembla, serà única dins l'àmbit europeu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris