nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Socias promet intolerància amb la discriminació a catalanoparlants i destinar tots els mitjans a evitar-la

El delegat rebé l'OCB i Estarellas, víctima lingüística


El delegat del Govern, Ramon Socias, es comprometé ahir a no permetre actituds discriminatòries del personal de l'Administració de l'Estat amb els catalanoparlants que s'hi adrecin en aquesta llengua. A més, es posaran «tots els mitjans perquè no es repeteixi». De fet, assegurà que tals actituds «són intolerables».

El delegat realitzà aquesta afirmació davant Joana Estarellas, una persona que decidí retreure, en català, l'excés de velocitat d'un cotxe de Policia i que, amb l'excusa que havia sortit al carrer sense el DNI, acabà a la comissaria. Allà hi rebé, segons el seu testimoni, «un tracte humiliant». Així, denuncià els fets exposant-los a Diari de Balears, a la Delegació del Govern i a l'Obra Cultural Balear.

Socias féu servir un to semblant en presència de l'OCB i dels mitjans de comunicació a l'hora de garantir que donarà ordres «perquè aquestes situacions no es tornin a repetir». A més, assegurà que «parl el mateix idioma que l'OCB, el del respecte dels drets lingüístics».

Estarellas revelà que «li he explicat que ens trobam en un punt d'estancament, perquè en 30 anys no hem avançat gens».

Per acabar, el coordinador de l'OCB, Tomeu Martí, explicà que Socias s'ha compromès «a investigar cada discriminació i a rebre'n els afectats», i que «allò més important és que hi hagi sintonia i que es prenguin mesures perquè no torni a succeir».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris