lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Son Dureta projecta trasplantar ronyons de donants vius el 2006

El centre ha superat les aportacions del 2004 i ha arribat a 39

MARIA QUESPalma.
L'hospital de Son Dureta estudia la possibilitat de crear una unitat de trasplantaments de ronyó de donants vius el 2006, segons anuncià el coordinador de trasplantaments del centre, Julio Velasco.

El doctor, que presentà les dades del 2005 amb el gerent de Son Dureta, Carles Ricci, assenyalà que des de principi d'any Son Dureta ha registrat 39 donancions de gent morta, si bé reconegué que la donació entre persones vives és una demanda creixent.

Velasco afirmà que «possiblement introduirem aquest mètode l'any vinent, però s'ha de tenir en compte que és una tècnica molt complicada i que requereix criteris molt més estrictes i la intervenció de l'estament judicial».

En qualsevol cas, considerà que si s'aconsegueix reduir el nombre de negatives de les famílies, que enguany han estat de 12, «tindrem una bona via per augmentar el nombre de donacions, ja que les procedents de difunts han començat a tocar sostre».

S'ha de remarcar que Son Dureta presenta un dels percentatges més elevats de tot l'estat. L'any passat, fou el quart hospital en nombre de donacions per milió d'habitants. Velasco destacà la quantitat de les provinents d'estrangers residents a les Balears, 13 des de principi d'any, el 36'8% del total.

Respecte dels trasplantaments, afirmà que se n'han efectuats 39 de ronyó, a més de continuar amb la formació de metges per poder-ne realitzar de cor i de fetge en el futur.

Ricci indicà que dels 39 donants, 33 ho foren de més d'un òrgan de set de possibles. A Son Dureta s'hi ha realitzat enguany l'extracció de 76 ronyons, 37 dels quals s'enviaren a centres de la Península; 33 fetges, 5 cors, 3 pulmons, 1 pàncrees 14 vàlvules cardíaques, 42 còrnies i 8 extraccions òssies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris