nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Bennàzar tindrà un «racó temàtic» després que Cort li tomàs el pont

L'Ajuntament escomet la segona reforma de la plaça d'Espanya

Un més i mig després d'haver esbucat el pont de Gaspar Bennàzar, l'Ajuntament de Palma projecta ara dedicar un «racó temàtic» a l'insigne arquitecte municipal. El projecte s'inclou en la proposta de reforma de la plaça d'Espanya, la segona que s'emprèn en quatre anys.

La tinenta de batlessa d'Infraestructures, Marina Sans, presentà ahir els trets general de la remodelació d'una part d'aquesta plaça emblemàtica, en concret la zona enjardinada al voltant de l'estàtua del rei en Jaume i del baròmetre, on precisament s'instal·laran els bancs dissenyats per Gaspar Bennàzar. L'obra té un pressupost de 448.234,55 euros i un termini mínim d'execució de sis mesos.

Sans explicà que, a partir de la creació d'aquest microespai anomenat «Racó Bennàzar», es pretén «millorar el valor ornamental dels diferents components estructurals de la plaça». Si, d'una banda, se'n recupera la font ornamental just devora l'estàtua; de l'altra, al voltant de l'estació baromètrica s'hi ubicaran quatre dels sis bancs que es retiraren a conseqüència de la remodelació «Rodríguez» de l'any 2001.

La responsable municipal destacà que les obres s'iniciaran durant el primer trimestre del 2006. L'acutació comprèn la instal·lació de sis noves torres de llum, la recuperació de l'estany enmig de la plaça i la creació de l'espai ja esmentat en memòria de Bennàzar.

Segons les previsions, la reforma estarà enllestida a final de novembre de l'any que ve. Sans insistí que la proposta ha estat concebuda per «corregir les deficiències i per suplir les mancances».

El projecte s'inclogué en l'ordre del dia de la Comissió del Centre Històric i Catalogació per a la seva aprovació el 13 de desembre passat. Quant al polèmic sòl de la plaça d'Espanya, la reforma presentada només hi preveu un tractaantillenegadís. Mestre durin les obres municipals, l'espai continuarà obert al públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris