algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

EU-EV insta l'Ajuntament a pactar un acord sobre el Casal Balaguer

Acusen Cort d'actuar amb prepotència amb el Cercle de Belles Arts

El portaveu d'EU-EV a l'Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske, instà Cirer i el seu equip de govern a «abandonar la seva prepotència i a arribar a un acord amb el Cercle de Belles Arts» sobre la polèmica reforma del Casal Balaguer i la constitució de la fundació que l'ha de gestionar.

Grosske lamentà la situació que es viu entorn d'aquest casal i reclamà del PP «tota l'empenta necessària per a un equipament cultural de primer ordre com aquest». El portaveu de la coalició d'esquerres i verda considerà lamentable que l'«escassa capacitat de diàleg» del Govern municipal hagi arribat, fins i tot, a «un clima brutal» d'enfrontament amb el Cercle de Belles Arts a causa de la gestió del casal.

El Casal Balaguer és, segons Grosske, «un equipament privilegiat que necessita inversions i, sobretot, un projecte cultural que hauria de pilotar Cort i que hauria de significar el màxim desenvolupament de les potencialitats d'aquest equipament cultural», ubicat al carrer Unió de Palma.

És per això que «no té sentit aquesta pretensió municipal de tenir majoria absoluta en la gestió del Casal, la qual cosa es troba en el rerefons de l'actual conflicte; ni tampoc té cap sentit que el Govern de Cirer intenti ofegar econòmicament el Cercle de Belles Arts perquè accepti aquestes noves normes de joc».

El grup municipal d'EU-EV té previst presentar en el proper ple de gener una proposta, en el cas que el conflicte no es resolgui aquest Nadal. La iniciativa insta Cort a rehabilitar i adequar físicament el Casal Balaguer, redactar un pla cultural per al casal que impliqui el Cercle de Belles Arts i constituir una fundació que respecti les normes del joc establertes en la donació del casal a l'Ajuntament. En aquest sentit, Grosske explicà que «mantindrem aquesta posició des del rigor i l'objectivitat, independentment de les persones que, en aquesta etapa concreta, gestionin el Cercle de Belles Arts».

El portaveu municipal de la coalició d'esquerres i verda insistí a destacar la «prepotència» amb la qual l'Ajuntament ha actuat en aquest tema. A pesar d'això, convé recordar que la setmana passada el tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, presentà el projecte de reforma del Casal i anuncià la «voluntat de consens» de l'equip de govern per tancar la proposta per construir la fundació que l'ha de gestionar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris