algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Aprovat després de 15 anys d'espera el pla de reforma de sa Marina de Magaluf

La mesura adoptada contempla la creació de 250 habitatges i 2.000 places hoteleres

70308

Imatge d'una vista general dels terrenys de sa Marina de Magaluf.


L'Ajuntament de Calvià va aprovar ahir en sessió plenària i per unanimitat el Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de sa Marina de Magaluf després que quedàs fora de la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Calvià del 1990.

A l'espera que el departament de Territori del Consell de Mallorca doni llum verda definitiva a l'aplicació de l'acord subscrit ahir per totes les formacions polítiques que conformen el ple calvianer, cal apuntar que el PERI de sa Marina de Magaluf preveu la construcció de 250 habitatges plurifamiliars i la creació de 2.000 places hoteleres -dividits en quatre establiments diferents- a les 66 hectàrees que queden ubicades entre Magaluf i sa Porrassa. No obstant això, s'ha de recordar -així com va fer el PSOE durant el ple d'ahir- que la creació d'aquestes 2.000 noves places hoteleres porta implícita la baixa de la mateixa quantitat al municipi.

D'altra banda, el PERI de sa Marina de Magaluf també preveu destinar 15.000 metres quadrats a zones comercials, mentre que a uns altres 15.000 se'ls donarà un ús sociocultural i recreatiu mitjançant la construcció d'un casino, un balneari i infraestructures destinades a l'esport i a l'oci.

El terreny no ocupat de sa Marina de Magaluf, unes 40 hectàrees, serà cedit al Consistori una vegada que estigui urbanitzat, després de tot el procés que ahir es posà en marxa.

En un altre ordre de coses, PP, PSOE i UM (el trànsfuga Thomàs una vegada més no va assistir a la sessió plenària a l'Ajuntament de Calvià) també van aprovar per unanimitat l'exposició pública dels estudis elaborats per l'empresa Enginyeria i Sistemes SA corresponents a l'adaptació del Pla general d'ordenació urbana de Calvià a les directrius urbanístiques estipulades en el Pla de Territorial de Mallorca (PTM).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris