muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El Govern retira les gàbies de peixos de Portocolom després de 22 anys

Les aigües del Port, sense la piscifactoria, milloraran la seva qualitat

Ahir es va procedir a llevar les piscifactories, o gàbies d'engreixar peixos, com eren conegudes popularment a Portocolom. Aquestes gàbies feia 22 anys que estaven instal·lades enmig del Port, cedides en concessió a la Cooperativa de Cultivos Marinos Portocolom S.L. Ara fa un mesos aquesta cooperativa acabà la concessió, segons comentà Fernando Garrido, director general de Ports, que també assenyalà que «aquestes gàbies suposaven un perjudici per a les aigües i el subsòl marí, i ja que s'està fent el dragatge ara aquesta mesura contribuirà a mantenir les aigües netes».

Per la seva banda, Catalina Soler, batlessa de Felanitx, va dir que «hem d'agrair a la cooperativa la seva disposició a retirar les gàbies, és un fet històric per a Portocolom».

Per la seva banda, el president de la Cooperativa, Bernat Artigues, que mostrà la seva emoció en veure sortir les gàbies del mar, manifestà els problemes amb «la competència dels peixos de piscifactoria procedents de Grècia, els actes de gambarrisme». «A més, les estructures havien tornat velles».

Aquesta piscifactoria produïa unes 20.000 orades i antigament la seva producció més important era la de serviola, que era força notable i era molt rentable. Ara, després de 22 anys d'haver-hi aquestes estructures en el centre del port, ja s'havien convertit en un tret típic de Portocolom.

Aquestes gàbies al llarg dels anys havien estat objecte de moltes reivindicacions per tal de llevar-les del port, però la seva llarga concessió sempre havia frenat la seva desmentalació. Ara, després de la fi de la concessió, no s'ha renovat.

També hi havia queixes per la brutor que provocaven aquestes gàbies. Alguns sectors veien la mesura de dragar el port a la zona de sa Bassa Nova com una incongruència, ja que aquesta piscifactoria era una de les causants de la mala qualitat de les aigües de Portocolom. Ara els veïns podran gaudir de les seves aigües.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris