muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

La Sala aprova per unanimitat la defensa dels camins d'ús públic

AIPC es desmarca del PP per instar el Consell a incloure'ls en el PTM

El vot d'AIPC, que es desmarcà dels seus socis de govern del PP, permeté aprovar que s'insti el Consell de Mallorca a procedir a la modificació del Pla Territorial, a fi d'incloure-hi un inventari de camins i itineraris d'interès general amb una normativa general d'ús i de gestió. La intenció és que la institució insular intervingui en tots aquells senders que passin per diferents termes municipals.

Aquesta votació es produí amb l'abstenció del PP i ALM-UM i amb els vots a favor del PSM, el PSOE i AIPC. A més, i per unanimitat, la Sala acordà defensar amb fermesa l'ús públic dels senders inclosos en el seu Inventari de camins i camades d'ús públic, aprovat de manera definitiva l'any 2001. La llista inclou el polèmic indret des Fangar.

Aquests dos punts, que figuraven en una moció del PSM, es presentaren després d'un agre debat entre el PSM i el PP, amb intercanvi d'acusacions mútues. Al final, la discussió deixà pas a l'acord general de defensar les vies públiques del municipi. La portaveu nacionalista, Margalida Capó, advertí el batle, Antoni Pastor. que el camí des Fangar torna a estar tancat i que era hora d'iniciar l'expedient per recuperar-ne l'accés, paraules subscrites també pel PSOE. Pastor contestà que «fins ara hem cercat el consens i ara actuarem, perquè veim que tanmateix i per desgràcia el tema acabarà als jutjats».

També s'aprovaren, amb els vots de l'equip de govern, les ordenances fiscals per al 2006 i un conveni de amb l'Ajuntament de Palma per destinar subvencions als usuaris manacorins de l'Empresa Municipal de Transport.

D'altra banda, s'aprovà la rectificació numèrica del Padró municipal d'habitants corresponent a l'1 de gener de 2005, ja que la població de llavors havia pujat fins a 36.462 persones. La portaveu del PSOE, Júlia Roman, demanà al batle que la redacció del pròxim pla general reflecteixi el creixement experimentat pel municipi. Així mateix, el PSOE s'oferí a entrar en les negociacions per elaborar el PGOU, oferiment que el batle prengué en consideració.

Al final, el ple deixà de nou sense discutir una moció del PSOE per millorar els serveis de la residència municipal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris