algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Obert el camí de les Voltes d'en Galileu, de la Ruta de Pedra en Sec

El Consell presentà la rehabilitació, que ha costat 562.764 euros

CARME MORENO .Escorca.
Després de cinc anys d'un laboriós treball artesanal per part d'una brigada de vuit homes del Consell de Mallorca, ahir es presentà la finalització de la rehabilitació de camí de les Voltes d'en Galileu, que discorre íntegrament per la finca pública del Consell de sa Mola-Son Macip, situada al terme municipal d'Escorca.

Amb la finalització d'aquests treballs queda completament oberta la primera etapa de la Ruta de Pedra en Sec entre Lluc i els Tossals Verds. En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient del Consell, Miquel Àngel Borràs, -que visità les obres acompanyat pel director insular de Medi Ambient, Bartomeu Calafell, i pel tècnic de Patrimoni Etnològic del Consell, Antoni Reinés- explicà ahir que «volem que la Ruta de Pedra en Sec sigui un referent emblemàtic per al senderisme de tot l'Estat».

L'acte serví també per lliurar les plaques de reconeixement als treballadors que han participat en aquests treballs artesanals, que han tengut un cost de 562.764 euros. El 78'68 per cent de l'obra ha estat finançada pel Consell, mentre que el 8'5 per cent ha estat aportat per l'Inem i el Soib i la resta procedeix de fons europeus.

Una de les principals peculiaritats d'aquest camí de nevaters és que dóna accés a la zona amb major densitat de construccions dedicades a la recollida de neu de tota la Serra de Tramuntana, algunes de les quals estan en projecte per ser restaurades per part del Consell.

Durant la presentació de les obres, Borràs va destacar que s'han arribat a sembrar fins a 300 unitats d'arbres i plantes pròpies de la zona muntanyosa, entre rotabocs, teixos, arbre de visc, boixos. Així mateix, s'han sembrat alguns arbres o plantes per fixar la terra de les rossegueres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris