nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Els pescadors estrenen un nou punt de venda directa de peix

La llonja ha estat rehabilitada per l'Autoritat Portuària de les Balears

E.B. / M.MARTÍN.Alcúdia.
Els peixaters d'Alcúdia estrenaren ahir unes dependències noves per a la venda de peix a minoristes i a majoristes. Un edifici modern, ben equipat, que a més disposa d'una sala polivalent i amb despatxos.

L'Autoritat Portuària de les Balears ha cedit i rehabilitat unes antigues sales situades al moll, de manera que els pescadors d'Alcúdia podran ampliar el volum de vendes amb un major espai per a l'exposició, cambres frigorífiques i cambres de gel, entre altres innovacions. Aquesta llonja permet també el subministrament directe d'aigua de mar i el seu abocament posterior, útil per exemple per al manteniment de les llagostes.

Els clients pricipals d'aquests professionals anaven sobretot a l'anomenat punt de primera venda -el local vell de l'altra banda del carrer. Un lloc on, segons explica el president de la Confraria de Pescadors, Miquel Socies, «gairebé no disposàvem d'espai per a l'atenció de majoristes i ara, encara que no exposarem per a aquest sector, sí que esperam augmentar el volum de gènere despatxat».

La llonja obrí ahir horabaixa amb puntualitat, a les 17.30 hores, com s'havia previst. A partir d'ara, i mentre el temps permeti feinejar als pescadors serà possible la venda directa cada dia al nou establiment, és a dir, de dilluns a divendres horabaixa i també els dissabtes dematí.

La reforma integral de l'antic edifici de l'Autoritat Portuària començà per juny, amb un pressupost de 747.400 euros finançats de manera íntegra per la mateixa entitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris