muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

El Parlament aprova l'autotaxa sense que el Govern aclareixi quan l'aplicarà

L'oposició aprofita el debat sobre els pressuposts per qualificar l'impost d'«il·legal»


El ple del Parlament va donar llum verda a la Llei de mesures tributàries i administratives (Llei d'acompanyament dels pressuposts), on s'inclou la creació de l'«autotaxa».

Tot i això, el Govern autonòmic encara no ha aclarit quan entrarà en vigor aquest impost sobre els vehicles de lloguer. Durant la primera jornada de discussió sobre els pressuposts de la CAIB per al 2006, l'oposició afirmà que l'«autotaxa» no s'aplicarà mai i que constitueix un «frau». El grup socialista sosté que l'impost és il·legal «perquè discrimina part del sector» i advertí que qualsevol empresa que la impugni aconseguirà la seva anul·lació.

El portaveu del PSM, Pere Sampol, recordà que el president de l'Executiu, Jaume Matas, va guanyar les darreres autonòmiques amb la promesa que no apujaria imposts.

La diputada «popular» Misericòrdia Sugrañes va rebutjar les esmenes sobre l'«autotaxa» i va defensar la conveniència d'aprovar-la perquè és una «mesura selectiva, moderada, i sense efectes catastròfics», a diferència d'altres iniciatives impositives anteriors.

Totes les esmenes de l'esquerra a la Llei d'acompanyament foren rebutjades per la majoria del PP. L'oposició també va criticar la creació, a través d'aquesta llei, de quatre empreses públiques que, segons el Govern, coordinaran les polítiques de Joventut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris