algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Es Fangar, tancat a pany i clau

El senyor de la finca desafia el batle de Manacor i torna a barrar el pas un dia després de la gran excursión

98582

L'entrada de la propietat de Peter Eisenmann és, un cop més, infranquejable.

GUILLEM MAS.

Els pronòstics s'han complit. La propietat des Fangar ha tornat a tancar els camins públics de la finca. El multimilionari alemany Peter Eisenmann ha desafiat el batle de Manacor, Antoni Pastor, que per decret de Batlia ordenà el passat dimecres l'obertura dels camins en un termini de 48 hores.

L'excurció organitzada el passat diumenge per la Plataforma en Defensa dels Camins Públics trobà les barreres obertes, però el dubte residia en si Eisenmann havia acatat les ordres del batle per evitar incidents o si havia complit els decrets. Membres de la plataforma coincidiren despús-ahir a afirmar que Eisenmann tornaria a tancar els camins, com així ha passat.

Ahir dematí uns panys es trobaven a les barreres i impedien el pas pels diferents accessos als camins públics de la propietat. Davant dels fets, el batle Antoni Pastor manifestà que «enviarem el zelador perquè comprovi que han incomplit els decrets que ordenaven l'obertura de 4 camins en es Fangar. Si realment és cert, i mitjançant una denúncia, procedirem a la notificació de l'obertura d'un expedient de recuperació del domini dels camins. En tot cas, el procés administratiu a seguir serà llarg ja que el Catàleg de Camins Públics i Camades no té validesa legal per fer-los obrir».

Des de la Plataforma s'ha denunciat que els familiars del regidor d'Agricultura, Antoni Sureda, han incomplit la invitació de Pastor de fer obrir el camí públic del Torrent de ses Piques, que és de la seva propietat, i que fa partió amb es Fangar i el puig d'Alanar. Sobre aquest tema, el batle Pastor digué que «cadascú està en el seu dret de defensar el que considera just i alhora els seus interessos. No miram només a l'hora d'actuar». El portaveu de la Plataforma, Sebastià Gayà, afirmà que «tan ofesos se senten els Suredes quan els deim que tanquin els camins i llavors resulta que ens donen la raó. Tot això ens demostra que l'obertura dels camins només va ser una rentada de cara». Segons Gayà, «passam pena que des de la Sala es facin els procediments de manera incorrecta per perdre el camí de manera intencionada. No obstant això, vetllarem perquè el procediment de recuperació es faci de manera correcta, ja que sinó estarem davant un clar cas de prevaricació».

La portaveu del PSM, Margalida Capó, manifestà que «no ens ha vengut gens de nou. Diumenge obriren per evitar conflictes i esperam que el batle actuï aviat i obri l'expedient de recuperació, si té tantes ganes i voluntat, segons diu, perquè s'obri es Fangar. Que ho comprovi i posi fil a l'agulla». Segons Júlia Roman (PSOE), «diumenge obriren per evitar problemes i no ens ha sorprès que hagin tornat a tancar. Esper que la Sala posi en marxa l'expedient i està bé que el batle reaccioni però ha de tenir cert seguiment, si no no farem res».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris