algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

La ministra promet 3.000 pisos protegits per a Balears

El Pla estatal d'habitatge beneficiarà 12.865 famílies, segons la ministra


La ministra d'Habitatge, Maria Antònia Trujillo, anuncià que el Govern central construirà 3.000 pisos de protecció oficial a les Illes Balears entre el 2006 i el 2008.

Aquesta és una de les mesures previstes en el Pla estatal d'habitatge 2005-2008, que destina 115 milions a les Illes Balears i que, segons la representant de l'Executiu Zapatero, beneficiarà 12.865 famílies de l'Arxipèlag.

Trujillo es desplaçà ahir a Palma per signar amb el president del Govern, Jaume Matas, el conveni a travès del qual es desenvoluparà l'esmentat pla.

Després de la rúbrica de rigor, Matas qualificà la iniciativa de «bon instrument», especialment per als joves de Balears.

El cap de l'Executiu balear recordà que amb la partida que aportarà Madrid, més els 200 milions d'euros que el seu Gabinet destina a afavorir el lloguer i la compra, «es resoldrà, almanco en part, el problemes d'accés a l'habitatge».

A continuació, la ministra comparà l'actual pla estatal amb el que va estar en vigor fins l'any passat. En aquest sentit, assegurà que els recursos econòmics s'han incrementat un 77'36 per cent. A més, Trujillo informà que el nombre d'habitatges protegits també han augmentat un 45 per cent.

Lloguer
Repecte als pisos nous en règim de lloguer, amb el pla 2005-2008 se'n posaran 976 en el mercat, mentre que amb el pla anterior just se'n varen incorporar 300.

Tanmateix, el Govern de l'Estat establirà ajudes als propietaris i als llogaters per posar en el mercat 224 habitatges ja construïts. Aquests ajuts beneficiarien especialment els joves.

Trujillo aprofità la seva presència al Consolat de Mar per subscriure els convenis corresponents amb les entitats financeres d'àmbit autonòmic. Aquests acords, juntament amb els subscrits amb institucions bancàries estatals, garantiran el finançament del pla.

A les Illes, les entitats són Sa Nostra, Colonya Caixa de Pollença i Banc de Crèdit Balear. Totes tres concediran préstecs per valor de 445'73 milions d'euros.

El Pla estatal d'habitatge, aprovat pel Consell de Ministres el juliol del 2005, té un pressupost de 6.822 milions d'euros.

A través d'ell, es posaran 720.000 habitatges a disposició de les famílies i es prioritzà el règim de lloguer i els pisos de protecció oficial.

També es posarà especial atenció en la rehabilitació, amb mesures a favor de la sostenibilitat i la qualitat dels edificis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris