algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Els musulmans de Balears s'ofereixen a la Policia per lluitar contra el terrorisme

Els seus representants recorden que l'Islam no és compatible amb la violència i el crim


Els representants de la comunitat musulmana de les Balears es posaren ahir a disposició de la Policia per col·laborar en la lluita contra el terrorisme després de la detenció a la Soledat d'Andrei M., suposat responsable de l'elaboració d'armes químiques d'una branca d'Al Qaeda.

D'una banda, Lounis Mezziani, president del Consell Islàmic de les Balears, que representa el conjunt d'imams de les Illes, reaccionà ahir amb sorpresa perquè no tenia ni idea de la residència a l'Arxipèlag d'aquesta persona i felicità «els serveis de seguretat de l'Estat». En aquest sentit, destacà que «estam a disposició de totes les autoritats per col·laborar en la detenció d'aquesta gent».

En qualsevol cas, Mezziani deixà ben clar que els musulmans de les Balears no justifiquen el terrorisme i, per tant, el representant de la colònia islàmica considerà que «no es pot relacionar terrorista amb islamista».

De fet, Mezziani recordà que «els espanyols saben que no poden relacionar el conjunt dels bascs amb ETA i comprenen que a nosaltres tampoc no ens poden vincular amb el terrorisme». En la mateixa línia, el president del Consell Islàmic assegurà que «a Mallorca els musulmans vivim en pau» i que «els terroristes no són musulmans, són criminals. Un vertader musulmà no pot matar ningú».

D'altra banda, Noureddine Belmeddah, president de l'Associació d'Algerians de les Balears, afirmà que «després de sondejar molta gent, no hi he trobat ningú que conegués».

Belmeddah també manifestà la voluntat de «col·laborar amb la Policia», però recordà que «s'ha de respectar la presumpció d'innocència d'aquesta persona». En tot cas, assegurà que «si és terrorista no és un vertader musulmà, perquè estam en contra de qualsevol guerra i no hi ha cap justificació per matar».

Respecte dels possibles problemes de convivència que pot generar la vinculació entre Islam i accions extremistes, el representant de la comunitat algeriana asseverà que «els espanyols no són beneits i saben que ni la majoria de bascs ni de musulmans no són terroristes».

Per acabar, tant Belmeddah com Mezziani recordaren que «els algerians també som i hem estat víctimes del terrorisme», referint-se al conflicte que ha durat més d'una dècada al país veí.

Finalment, el vocal de l'Associació de Marroquins i veí de la Soledat, l'imam Yousief Jouihri, afirmà que «no coneixia aquesta persona» i que el fet que no fos conegut «és símptoma que amagava qualque cosa i no era bona persona».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris