algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Fiscalia lluitarà per evitar que la droga financi grups islàmics

Palma acollí una trobada bilateral francoespanyola de fiscals

El fiscal en cap de la Fiscalia Especial Antidroga, Javier Zaragoza, subratllà ahir a Palma que el seu departament farà «tot el possible per evitar que els grups del terrorisme islàmic es financin amb la venda i la comercialització de drogues».

La relació entre droga i terrorisme «és antiga» i existeixen casos «a Espanya i fora» de l'Estat en els quals s'ha comprovat que «el tràfic de determinades substàncies ha servit per finançar activitats terroristes», indicà Zaragoza als mitjans després de l'obertura d'una trobada bilateral francoespanyola contra el narcotràfic i el blanqueig de doblers que té lloc a la capital balear.

«Atesa la vinculació» entre els doblers procedents del tràfic de droga i el finançament del terrorisme, aquest fòrum pretén examinar de manera coordinada la relació «entre una activitat i una altra» i tallar les xarxes que financen les activitats i grups terroristes, va apuntar Zaragoza, qui recalcà la relació entre la droga i el terrorisme en països com Colòmbia i en l'antic règim taliban de l'Afganistan.

El crim organitzat és «una de les amenaces més importants que planen» sobre la societat, davant de la qual Espanya i França pretenen emprendre vies de cooperació «reforçada» en la lluita contra el blanqueig de diners i l'intercanvi d'informació, digué. A més, Espanya i França «són països veïns», que tenen un «problema comú» quant a les rutes de tràfic d'haixix procedent del Magreb, va destacar.

Zaragoza es referí també a l'existència de «grups organitzats de narcotràfic hispanofrancesos» que han generat episodis violents en CA com Galícia.

El fiscal en cap de París, Jean-Claude Marin, féu incís que els resultats que ha donat la col·laboració en matèria antiterrorista que mantenen França i Espanya han conduït a reforçar la cooperació d'ambdós països.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris