algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Iscomar es compromet a pagar 2'6 milions del deute abans del gener

Si ho compleix, Autoritat Portuària no l'obligarà a retirar-se dels ports

La naviliera Iscomar s'ha compromès a pagar a l'Autoritat Portuària abans de l'1 de gener 2'6 milions del deute de 5'7 milions que acumula en concepte de taxes impagades.

El president de l'Autoritat, Joan Verger, informà al consell d'administració de la proposta de la companyia per rescabalar els impagaments i que, en cas que la compleixi, evitaria l'ordre de retirada de tots els seus vaixells dels ports de les Illes.

Iscomar té previst pagar 505.935 euros a través de les subvencions per descompte de residents que rebrà de la Conselleria d'Obres Públiques, 356.029 euros del Ministeri de Foment pel mateix concepte i un pagament directe d'1'2 milions, dels quals divendres ja n'entregà 500.000. La resta els donarà en un pagament ajornat a través de l'Agència Tributària en un període de 4 anys, pels quals presentarà una garantia i sobre els quals hi haurà un 20% de recàrrec i un 4% d'interessos.

Per una altra banda, Verger proposà que els serveis jurídics de la institució i l'Advocacia de l'Estat estudiïn una fórmula per exigir a Iscomar el pagament per avançat dels serveis prestats pels ports a partir de gener, fins que la situació es normalitzi i per evitar que es repeteixi.

Verger informà també del nou pressupost de l'Autoritat Portuària -40 milions d'euros-, amb els quals es faran obres al Port de Palma, com l'esplanada del moll comercial, la remodelació de l'estació marítima, l'ampliació dels amarraments de Maó, el dragatge del port d'Alcúdia, l'esplanada del dic de botafort a Eivissa o el pàrquing de la Sabina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris