muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La UIB augmenta el pressupost un 5,25% fins als 74,8 milions el 2006

El 70% prové de transferències del Govern i el 15%, de matrícules

J.J.S./EFE. Palma.
La Universitat de les Illes Balears (UIB) gestionarà el pròxim any un pressupost de 74,86 milions d'euros, fet que suposa un augment del 5,25 per cent respecte al present exercici, en el qual aquesta institució acadèmica ha comptat amb una dotació econòmica de 71,1 milions.

El vicerector de Planificació Economicoadministrativa, Josep Ignasi Aguiló, acompanyat del gerent de la UIB, Andreu Alcover, informà ahir que aquest increment es dedicarà a la millora dels indicadors de qualitat de la producció universitària.

Aquest objectiu serà possible gràcies que a l'increment pressupostari s'unirà el fet que la UIB no podrà incorporar el 2006 cap estudi nou, com a conseqüència de la «moratòria» imposada pel Govern central en el procés d'implantació de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), i a l'estabilització del nombre d'alumnes matriculats durant el present curs.

Gairebé el 70 per cent del pressupost de la UIB procedirà de la transferència nominativa que realitzarà el Govern, que assolirà els 50,24 milions d'euros, cosa que suposarà un increment del 7,35 per cent, de 3,4 milions, en relació amb 2005.

Aquest increment permetrà augmentar la despesa mitjana per estudiant procedent de la transferència nominativa fins als 4.272 euros, cosa que s'aproximarà a l'índex del conjunt de l'Estat.

La resta dels ingressos universitaris procedeix de les matrícules (15 per cent del total), que creixeran el 2006 un 4 per cent; les transferències de l'Administració central i la Unió Europea, i d'explotacions administratives dels serveis de cafeteria i reprografia, entre altres.

Aguiló exposà que les despeses destinades a noves infraestructures no estan incloses en el pressupost, ja que formen part del programa d'actuació del Consorci per al Foment d'Infraestructures Universitàries (Cofiu).

El Cofiu destinarà 4,8 milions el 2006 a finalitzar el Laboratori de Material de Construcció, l'ampliació de l'edifici Ramon Llull i del Centre de Tecnologies de l'Informació, la rehabilitació de Can Oli, la construcció de la nova seu de Menorca, la connexió dels edificis Mateu Orfila i Guillem Cifre de Colonya i als projectes de la Biblioteca Central i d'un edifici de laboratoris i despatxos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris