muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El 40% de taxis de Palma durà el 2006 mampara de seguretat i GPS

Ajuntament i Govern finançaran el 20% del cost de la instal·lació

Devers 900 taxis de Palma duran mampara de seguretat i sistema de localització per GPS el 2006. D'aquesta manera, el 40% de la flota podrà efectuar cobraments per targeta i imprimir una factura per l'import del trajecte, a més de tenir reforçada al màxim la seva seguretat.

La batlessa de Palma, Catalina Cirer, i la consellera d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Margalida Isabel Cabrer, signaren ahir un conveni dotat amb 56.000 euros pel desenvolupament del programa de seguretat i innovació tecnològica que s'inicià l'any passat. Fins ara, Cort i Govern han rebut 200 sol·licituds de taxistes que volen acollir-se al programa, a través del qual se subvenciona fins a un 20% del cost de la instal·lació, devers 1.100 euros per vehicle.

Innovació i seguretat
Amb el suport del Consistori palmesà i de l'Executiu balear a la incorporació d'aquests sistemes «pretenem donar l'impuls necessari a la seguretat i a la innovació tecnològica», explicà Cirer. Quant al sistema GPS, la batlessa destacà que permetrà tenir localitzats permenentment els vehicles del servei de taxi en cas que siguin víctimes d'un robatori o d'una agressió.

Tant l'Ajuntament com el Govern destinaren l'any passat 30.000 euros a aquest programa, el qual pretén millorar les condicions de seguretat dels conductors del servei municipal d'autotaxi. Per al proper exercici, ambdues institucions gairebé han duplicat la dotació pressupostària per a la modernització de la flota.

D'altra banda, la Comissió d'Hisenda i Pressuposts aprovà ahir migdia la gratuïtat de l'expedició de certificats d'empadronament obtinguts a les unitats mòbils de gestió i a través d'internet. La mesura s'aplicarà a partir de l'1 de gener i haurà de ser ratificada en el proper ple municipal de dia 22 de desembre, en què també es veuran els pressuposts generals de l'Ajuntament de Palma per al 2006.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris