nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Tancada una zona d'acampades de Lluc per risc d'inundacions

El Govern i el Bisbat estudien ubicar aquest espai a un altre indret

La Conselleria de Medi Ambient del Govern ha tancat la zona d'acampada de Lluc coneguda amb el nom dels Xipresos davant el risc de possibles inundacions que suposa per als campistes. En aquests moments, s'està estudiant on s'ha d'ubicar aquesta àrea d'esbarjo per la qual hi passen cada any centenars de persones.

La Conselleria ha detectat aquest perill arran d'un estudi que ha realitzat sobre zones en risc d'inundacions i aquesta zona d'Escorca s'inclou entre les perilloses ja que a prop hi passen alguns torrents i ja fa anys hi hagué inundacions.

Aquests terrenys coneguts amb el nom dels Xipresos pertanyen al Bisbat i ara la Conselleria ha proposat al santuari de Lluc la possibilitat de traslladar aquesta zona d'acampada devora la Font Coberta. Segons informà el prior del santuari de Lluc, Jaume Reynés, ara la Comissió Econòmica del Bisbat estudia aquesta proposta. «Ara tenim converses perquè si plou força és una zona que es pot inundar i s'ha de fer un canvi», indicà.

Així doncs per respectar la legislació europea aquesta zona d'acampades s'haurà d'ubicar a un altre indret menys perillós. Abans la zona d'acampada de Lluc era gestionada pel santuari i ara des de fa dos anys aquest espai és gestionat pel Govern després que el Bisbat signàs un conveni per regular de manera conjunta aquest espai. Així, el santuari de Lluc ha cedeit la zona d'acampada a la Conselleria per la seva gestió integral i des que se signà aquest conveni la gestió d'aquest espai ha millorat força.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris