muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El 45 per cent de les víctimes ateses pel Govern són dones maltractades

S'incrementa respecte l'any passat el nombre de persones que reben assessorament

R.G./EFE. Palma.
De les 1.662 persones ateses pel Govern balear entre gener i setembre d'enguany són dones que han patit maltractatament. Si a les xifres de violència de gènere afegim els casos de vulneració de la llibertat sexual, el percentatge puja al 55 per cent.

En el mateix període de l'any passat, es varen atendre 1.223 persones.

Aquestes són les xifres que aportà ahir la consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig, en base a les dades recopilades per les Oficines d'Ajuda a Víctimes del Delicte. A través d'aquests instruments, l'Executiu balear ofereixe ajuda integral -orientació jurídica i assistència psicològica- als ciutadans que han patit un fet delictiu.

Puig atribuí l'augment de persones ateses a l'obertura de noves oficines.

Del total de consultes realitzades, entorn d'un 30 per cent han acabat en expedients.

D'aquesta manera, de gener a setembre s'han obert 404 expedients, 31 més que l'any passat, dels quals 232 van correspondre a assumptes vinculats a la violència domèstica, 139 a consultes generals i 33 a la llibertat sexual.

Respecte a les persones ateses per maltractament en l'àmbit familiar, la consellera recalcà que la gran majoria eren dones espanyoles, si bé la població inmigrant atesa s'ha imcrementat. La major part de les víctimes té entre 21 i 40 anys i estan casades i amb fills.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris