muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Consell ajuda el propietari de la sínia de Son Senyó a rehabilitar-la

La restauració, que costa 33.474 euros, permetrà que es torni usar

La sínia de Son Senyó de sa Pobla ha tornat a la vida després que el seu propietari, Antoni Gost, amb l'ajuda del Consell de Mallorca, hagi restaurat aquest element tan característic del món agrícola pobler. Es desconeix la data de construcció d'aquesta sínia, a pesar que segurament és de les més antigues per la forma el·líptica del seu pou.

La característica més important de la restauració duita a terme per experts del departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca és que aquesta és la primera sínia que restauren amb la finalitat de posar-la de nou en funcionament. Aquest fet ha suposat, segons paraules de la coordinardora de Patrimoni Industrial, Aina Serrano, «una important tasca acurada i una recerca d'informació de la manera com antigament funcionaven les sínies».

Precisament, ahir el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Borràs, acudí a la presentació acompanyat pel batle Antoni Serra, i altres regidors de l'Ajuntament, que foren rebuts per la família d'Antoni Gost.

El cost total de la restauració ha pujat als 33.474 euros, dels quals el Consell de Mallorca n'ha aportat 24.758 en concepte de mà d'obra, és a dir, el 74% de la inversió i uns 8.716 euros els ha pagat el propietari per comprar el material de construcció.

El conseller Borràs destacà en la seva intervenció algunes qualitats del municipi, com la seva capacitat per modernitzar-se.

Per la seva banda, el batle animà tots els veïns que assistiren a l'acte a demanar ajuda a les institucions per dur a terme iniciatives com la posada en marxa per part d'Antoni Gost.

Així mateix, a l'acte assistí el president de la delegació de l'Obra Cultural de sa Pobla, Rafel Socies, que destacà la importància d'aquesta restauració que permet conservar el patrimoni hidràulic, que per cert és molt ric a sa Pobla, però que es troba en molt mal estat de conservació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris