nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Cada balear gastarà una mitjana de 820 euros per les festes de Nadal

La Federació d'Usuaris i Consumidors Independents (FUCI) ha realitzat un mostreig d'àmbit estatal per conèixer la mitjana de despesa durant l'època nadalenca, segons la qual cada espanyol gastarà una mitjana de 833 euros en les pròximes festes, que es redueix a 820 euros a les Balears.

El mostreig, realitzat amb 5.000 consumidors d'entre 30 i 65 anys, pretén conèixer quants doblers gastaran els espanyols durant l'època nadalenca en regals, juguetes, loteria, alimentació i lleure.

De l'estudi s'observa que totes les autonomies experimentaran una major despesa, amb un increment mitjà d'un 4 per cent respecte de l'any anterior, motiu pel qual la FUCI aconsella les famílies de calcular les seves despeses en funció del seu pressupost i per fer un ús racional de les targetes de crèdit.

Per CA, en la despesa mitjana total durant aquestes festes, Madrid és l'autonomia que més invertirà per cada ciutadà (941 euros) i Canàries, on menys doblers hi dedicaran (777).

Per sectors, en la inversió en regals i juguetes, Madrid és també la comunitat més consumista (276 euros).

La despesa en loteria (de Nadal i de Reis) és major al País Valencià (152 euros per persona) i menor a Castella-la Manxa (115), mentre que en dinars i sopars a casa les famílies catalanes són les que més inverteixen (250 euros) i les d'Aragó les que menys ho fan (209 euros per persona).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris