lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Els immigrants incrementen per Nadal un 13% la remesa de doblers

BEM, la xarxa de punts d'enviaments de Sa Nostra, detecta l'increment

Els immigrants envien per Nadal a les seves famílies entre un 12 i un 13 per cent més de remeses que durant la resta de l'any. Així s'extreu de les dades de la xarxa de centres d'atenció als nouvinguts BEM, de la qual és accionista Sa Nostra.

El cap de negoci de BEM, Pere Soler, va explicar que l'entitat ha pogut detectar que «a Balears es fan unes 1.500 remeses mensuals de mitjana», però aquesta quantitat augmenta pel mes de desembre, quan arriba Nadal, «entre un 12 i un 13 per cent».

Pel que fa al volum de negoci, les dades de què disposa Soler reflecteixen que la quantitat de doblers que envien els immigrants en les remeses, «que solen ser d'uns 250 euros per operació», s'incrementen «entre un 7 i un 8 per cent durant aquest mes».

El cap de negoci de BEM va explicar que hi ha diferents motius pels quals durant aquest mes els immigrants augmenten les seves remeses.

D'una banda, Soler assegura que «els que tenen contracte cobren la paga extra i això els permet fer un esforç». Igualment, el cap de negoci de BEM recorda que aquestes dates són significatives per enviar doblers a les famílies. Finalment, el responsable d'aquesta xarxa d'oficines a Balears explica que «pel gener comença el curs escolar i envien doblers per comprar els llibres als nins».

Sandra i Climent, una parella formada per una brasilera de Goiàs i un mallorquí, que són clients del BEM del carrer de Niceto Alcalá Zamora de Palma, confirmen que «enviam doblers especialment per Nadal». La quantitat mitjana de cada remesa d'aquesta parella s'aproxima als 150 i 200 euros, però no tot és per a la família de Sandra, sinó també «per a una casa que ens estam fent allà», segons explica Climent.

Per la seva part, Julia, una dominicana, que fa feina al BEM, envia doblers «pel 24, el 31 i pels Reis», i confirma que la seva gent necessita «uns 250 euros per pagar l'inici del curs als infants». Finalment, Michel, un cubà, també intenta enviar «uns 300 euros cada tres mesos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris